Agenda komende week

Dinsdag 27 Februari 20:00-21:30
Cantorij - De Toevlucht


Woensdag 28 Februari 18:00-20:00
Gemeentemaaltijd -


Donderdag 1 Maart 13:30-16:30
Bezichtiging expostie Kruisweg, kerkzaal -


Donderdag 1 Maart 20:00-22:00
Werkgroep eredienst -

Meditatie: loslaten en inkeren.

In onze tijd is een grote behoefte aan stilte en meditatie. Ook binnen de protestantse kerken is hiervoor steeds meer aandacht en ruimte.

We worden overladen met informatie, opgejaagd door het ritme van de maatschappij. Maar daardoorheen klinkt steeds meer de roep om pas op de plaats, stilte om tot jezelf te komen.
Mediteren kan helpen om die rust en stilte te vinden, door je te oefenen de dagelijkse bezigheden en  gedachten los te laten en in te keren tot je kern.

Een belangrijk element tijdens de meditatie is stilte, stilte is meer dan het ontbreken van geluid. Hoe gek het ook lijkt, stilte moet je leren, het komt je niet aanwaaien, je moet ervoor kiezen.

Door middel van verschillende meditatievormen kun je oefenen in stil worden. Wanneer het innerlijk stil en rustig is geworden, bemerk je dat je veel beter kunt luisteren naar wat werkelijk belangrijk is, voor jezelf, je omgeving en voor je geloofsbeleving.

Het meditatie uur bestaat uit ademhaling- en houdingsoefeningen, er klinkt muziek en er is uiteraard veel stilte. Daarnaast zal er afwisselend gemediteerd worden aan de hand van bijv. een bijbeltekst, een afbeelding, gedicht, lied, voorwerp, muziek enz.. Tijdens de stilte kun je ervaren wat de woorden, de muziek, de afbeelding met jou doen en voor jou betekenen. Hierbij is geen nabespreking, uiteraard is er wel altijd de mogelijkheid om, voor wie dat wil (op een ander moment) met ons door te praten.
Na ieder meditatieuur is er wel gelegenheid nog even thee te drinken.

Tijd: steeds van 20.15-21.15 uur, in de kerkzaal in De Toevlucht (ingang foyer, kerkzaal open vanaf 20.00 uur). Begeleiding: ds. Attie Minnema en Hans Bouman.
Iedere 2e woensdag van de maand is er een meditatie-uur houden .

Nieuwe deelnemers zijn nog steeds van harte welkom. Informatie en opgave bij ds. Attie Minnema

Verdere informatie: ds. Attie Minnema
tel. 015-3619471 (bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur; n.b. maandag vrije dag).
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

U bevindt zich hier: Home Leren Meditatie