29 november: Lezing Jos en Inez van Oord over het boek: Rebible - Ontdekking van de vergeten verhalen

 Dagblad Trouw: ‘De bijbel voor Happinez lezers’

Hoe komt het dat we Boeddha omarmen als een teddybeer en de verhalen uit de Bijbel links laten liggen? Die vraag nestelde zich in de gedachten van Inez van Oord (we kennen haar onder meer als founder van de magazines Seasons en Happinez)  Ze komt uit een gereformeerd gezin en bezocht jarenlang spiritueel leiders over de hele wereld, maar de Bijbel liet ze links liggen. En waarom eigenlijk? Uiteindelijk werd ze toch weer nieuwsgierig naar de betekenis van die verhalen.

Jezus liep over water, Eva at een appel, Mozes ging de berg op: veel mensen herinneren zich deze verhalen wel. Wonderlijke verhalen, moeilijk te begrijpen, iets van vroeger. Maar de verhalen horen bij onze geboortegrond. Is er een nieuwe manier om de Bijbel te lezen en naar deze verhalen te luisteren, zodat ze weer gaan spreken? Inez vraagt het haar broer Jos, theoloog en predikant.

Op donderdag 29 november  praten Inez en Jos van Oord over de tocht die ze samen hebben gemaakt, langs de verhalen, letterlijk en figuurlijk. Ze gingen naar de Sinaï, zochten sporen van Mozes, ze gingen naar Rome om – ondergronds – de eerste geheime christelijke tekens te ontdekken. Altijd met elkaar in gesprek, zoekend naar een betekenis, naar de bedoeling die we nu weer kunnen begrijpen. Soms namen ze de tekst heel letterlijk, soms zochten ze naar het symbolische, het mystieke. Zoekend, luisterend, aandachtig vragend.

Het resultaat is te vinden in haar nieuwe boek “Rebible, de ontdekking van de vergeten verhalen”.   In dit boek komen de oude verhalen weer tot leven, anders dan we gewend zijn, met een verrassend nieuwe, actuele uitleg.

Tijdens deze lezing vertellen Inez en Jos over de totstandkoming van Rebible!  En eindigen we met een wonder J

Inez van Oord is oprichter van Happinez,  haar eerste boek, Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?, werd uitgeroepen tot Beste Spirituele Boek 2016.  Jos van Oord is predikant.

Deze avond wordt georganiseerd door de Protestantse wijkgemeente De Toevlucht in Ypenburg samen met Cultuuranker Leidschenveen Ypenburg (bibliotheek).

De avond vindt plaats in kerkgebouw De Toevlucht, Laan van Hoornwijck 140 (tramlijn 15, halte Plesmanlaan)

Aanvangstijd 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur voor koffie/thee

Graag een vrijwillige bijdrage in de onkosten.

                   Werkgroep Vorming en Toerusting Protestantse wijkgemeente Ypenburg

Volgende kerkdienst

Eerstvolgende kerkdienst is op
Zon 25 November om 10:00 uur in De Toevlucht

Informatie bij deze dienst:

Laatste zondag kerkelijk jaar
Dienst van Schrift en Tafel

Voorganger: Ds. A. Minnema
Ouderling van dienst: Ada vd Ster