Donderdag 11 januari 2018 in De Toevlucht : Nesjomme, een muzikale reis van Oost-Europa naar de nieuwe wereld van joodse emigranten.

Vrolijk muziektheater met liedjes, joodse humor, verhaaltjes en historisch beeldmateriaal.

Aanvang: 19.30 uur, entree € 7,50.

Nesjomme is een Jiddisch woord dat compassie betekent.

De voorstelling Nesjomme is een muzikale reis van Oost-Europa naar New York waarin wij de Joodse emigranten volgen door middel van verhalen, anecdotes, beeldmateriaal en heel veel liedjes van Joodse componisten zoals Gershwin, Bernstein en vele anderen.

We maken als het ware de reis samen met de Joden die eind 1800, begin 1900 vanuit Oost Europa naar de Verenigde Staten trokken. Daar aangekomen zogen ze de Amerikaanse, muzikale cultuur als een spons in zich op en drukten ze hun eigen stempel op het American Songbook. De jazz, de blues, de musical, opera’s en de entertainmentindustrie werden verrijkt met heel veel evergreens. Voor de meeste mensen zijn veel liedjes uit het programma een feest van herkenning.

Voor wie de Joodse cultuur een warm hart toedraagt is het een muzikale, vrolijke maar ook leerzame voorstelling.

Het programma is bedacht en wordt uitgevoerd door Flip de Liema, gitaar en verteller en zangeressen Anita Simons en Judith Hofstede.

U bevindt zich hier: Home Gemeente Informatie Nieuwsberichten Nieuwsberichten Donderdag 11 januari 2018 in De Toevlucht : Nesjomme, een muzikale reis van Oost-Europa naar de nieuwe wereld van joodse emigranten.