Agenda komende week

Dinsdag 19 September 20:00-21:30
Cantorij - De Toevlucht


Woensdag 20 September 20:00-22:00
Algemene Kerkenraad -


Donderdag 21 September 14:00-16:00
Rond de 60 kring -


Dinsdag 19 September 19:00-19:00
wijkkerkenraadsweekend -


Zondag 24 September 14:00-17:00
Filmmiddag Vredesweek -


Maandag 25 September 20:15-21:45
werkgroep ZWO -

Leven-dig Gesprek in De Toevlucht: Donderdag 28 september Bert Koetsier : Beeldend bijbellezen, over geloof als verbeelding.

Naar aanleiding van zijn boek “Beeldend Bijbellezen” komt  Bert Koetsier op donderdag 28 september een lezing houden. Hij kijkt naar de Bijbelverhalen vanuit kunst/verbeelding. Dus niet historisch of ethisch, maar beeldend (visueel).

En niet zoals zo vaak: eerst waren er Bijbelverhalen en toen maakte de kunstenaar er een plaatje bij, maar andersom: eerst heeft de bijbelschrijver een beeld, vervolgens vertelt hij dat met woorden. De verhalen zijn dus zelf beelden. Maar als hij op die manier “beeldend” vertelt, moet je dus ook beeldend lezen en luisteren om te verstaan wat hij zegt. Dit roept nieuwe vragen op maar ook verrassende nieuwe inzichten.

Bert Koetsier was 28 jaar studentenpredikant in Zwolle.

Aanvang 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur (koffie/thee)

Bij het uitgaan wordt een collecte gehouden voor de onkosten.


Andere avonden Leven-dig Gesprek in De Toevlucht:

Donderdag 30 nov. dr. Sake Stoppels over : ‘In de marge, maar niet marginaal…..’, Kerk-zijn in de 21ste eeuw.

Donderdag 11 januari : Nesjomme, een bijzondere voorstelling: muziektheater waarin met liedjes, verhalen, humor en historisch beeldmateriaal een muzikale reis wordt gemaakt waarin we de Joodse emigranten volgens die vanuit Oost-Europa naar New York gingen.

 

Donderdag 19 april over : Voltooid Leven, spreker Annemarieke van der Woude, theoloog, voorheen geestelijke verzorger in een verpleeghuis en schrijver o.a. van het boek ‘Een doodshemd heeft geen zakken’, ‘Als de dood, trage vragen in het euthanasiedebat’.


U bevindt zich hier: Home Gemeente Informatie Nieuwsberichten Nieuwsberichten Leven-dig Gesprek in De Toevlucht: Donderdag 28 september Bert Koetsier : Beeldend bijbellezen, over geloof als verbeelding.