Please enter the email address for your account. A verification code will be sent to you. Once you have received the verification code, you will be able to choose a new password for your account.

Volgende kerkdienst

Eerstvolgende kerkdienst is op
Zon 9 Augustus om 10:00 uur in De Toevlucht

Informatie bij deze dienst:


Voorganger: ds. A. Minnema

Agenda komende week

Dinsdag 11 Augustus 20:00-21:30 Cantorij - De Toevlucht

Uitzending via Kerkomroep

(ook beschikbaar als app op uw smartphone)

De zondagse diensten worden uitgezonden vanuit De Toevlucht

Uit de kerk

Column: Ontmoeting

Ontmoeting

Sinds een aantal weken is ons kerkgebouw, zoals de meeste kerken, grotendeels leeg en gesloten. Voor een enkele fanatieke atheïst zal dit misschien als muziek in de oren klinken: ‘eindelijk alle kerken dicht’, maar eigenlijk ga ik ervan uit dat er maar weinig mensen echt zo denken. Nooit, volgens mij, zijn kerken zo massaal gesloten geweest als nu deze weken. Zelfs in oorlogstijd of andere moeilijke tijden bleven kerken toch altijd open. Dus dat kerken nu het grootste deel van de tijd gesloten zijn, geeft wel iets aan van de uitzonderlijke tijd en omstandigheden waarin we ons nu als samenleving en wereld, en dus ook als kerk, bevinden. En dat wens je toch niemand toe.

Kerken zijn gesloten, maar ook scholen, horecagelegenheden, sportgelegenheden, sommige bedrijven en winkels, en dat heeft een grote impact op het maatschappelijke leven en op het persoonlijke leven van veel mensen. Naast praktische en financiële gevolgen missen we ook het onderlinge contact, het als vanzelfsprekend bij elkaar op bezoek kunnen gaan, gesprekken, elkaar aanraken door bijv. elkaar een hand te geven of even een hand op een schouder te leggen. En daarmee missen we een heleboel gezelligheid en gevoel van verbondenheid.

Ook dat geldt voor de kerk en voor gemeenteleden die gewend zijn regelmatig de kerkdienst of andere kerkactiviteiten te bezoeken.

Read more ...

Ter inspiratie

Geef mij nu je angst

Links

Wij zijn onderdeel van de

 

Onze wijkgemeente maakt deel uit van de

Protestantse Gemeente Nootdorp-Ypenburg