Als wijkgemeente hebben we vanaf het begin van ons bestaan (dit jaar 20 jaar!) uitgedragen dat we ‘kerk in de wijk’ willen zijn, en daarmee bedoelen we ook kerk vóór de wijk. Op verschillende manieren hebben we dit geprobeerd vorm te geven: door de Leven-dig Gesprek avonden, bezinningsavonden waarbij ieder welkom is die belangstelling heeft voor het onderwerp van de avond, en bijv. door gebruik te maken van de verschillende (Social) media en daarin onze activiteiten en bijv. de column te publiceren. Afgelopen tijd zijn we als kerk in de wijk aanwezig geweest op de Happy Street in december en met het project ‘Gast aan Tafel’: samen eten van de nieuwkomers van de Koolwitjelaan en Ypenburgers.

Binnenkort zullen we als kerk gastvrijheid verleden aan ‘Haags Ontmoeten’. Dit is een laagdrempelige voorziening voor ouderen en hun mantelzorgers. Iedere Haagse inwoner kan hier binnenlopen zonder afspraak of indicatie. Gewoon voor een praatje, een kopje koffie of het gezamenlijk uitoefenen van een hobby of het nuttigen van een kop soep. Daarnaast is het een plek waar er naar inwoners geluisterd wordt, zorgen kunnen worden gedeeld en waar advies, hulp en ondersteuning wordt geboden. Het is een samenwerking van Florence en Voor welzijn.

Vanaf half februari zal twee ochtenden per week ‘Haags Ontmoeten’ in De Toevlucht aanwezig zijn, in de voorste ruimte, de oppasruimte dat daarvoor gezellig wordt ingericht.

Het is fijn dat we als kerkelijke wijkgemeente hiervoor ruimte kunnen bieden en hopen dat veel gasten van ‘Haags Ontmoeten’ hier gezelligheid, geborgenheid en steun zullen vinden.

 

                                                                       Met hartelijke groet, ds. Attie Minnema

Volgende kerkdienst

Eerstvolgende kerkdienst is op
Zon 24 Februari om 10:00 uur in De Toevlucht

Informatie bij deze dienst:
Lezingen Ester 8:3-8, 9: 1-23 en Lucas 6: 27-38.

Voorganger: Ds. R. Stigter
Ouderling van dienst: Jonathan Heiner